Esmorzar Networking ¿Què és la Responsabilitat Penal Corporativa? Riscos i Solucions

Què es la Responsabilitat Penal Corporativa?

Les empreses poden ser declarades penalment responsables pels delictes comesos en el seu nom o per compte de la companyia i en el seu profit. D’altra banda, la responsabilitat penal de la persona jurídica no exclou la responsabilitat individual.

Per això les empreses han d’implantar en la seva organització models d’organització i gestió que els permetin prevenir de manera efectiva els delictes o el risc de la comissió. En països com US o UK la incorporació de models de prevenció de delictes en l’organització de les empreses està plenament assumida.

Com afecta a les empreses?

La hiperregulació d’alguns sectors i l’amplitud del deure de compliment que estableix per a les empreses el Codi Penal comporten que per a les empreses hi hagi riscos reals d’incórrer en delictes com danys informàtics, estafa, frau fiscal, blanqueig de capitals, delictes relatius a consumidors o contra la propietat intel·lectual, Hisenda o Seguretat Social.

Quines son les penes?

Aquelles empreses declarades responsables penalment poden afrontar diferents sancions: multes, intervenció de la companyia, clausura d’establiments, suspensió temporal d’activitat o dissolució de la companyia.

Cal destacar que el fet que l’empresa sigui declarada responsable penal d’un delicte no exclou que les persones físiques que individualment hagin comès el fet delictiu no siguin declarades igualment responsables.

Tot això a més de l’evident dany de reputació i impacte negatiu en les seves relacions amb tercers des socis a clients o partners.

L’exempció de l’empresa passa per l’acreditació de l’adopció i execució de manera efectiva d’un model de prevenció de delictes.”

Què fer per protegir l’empresa?

Les exempció de responsabilitat penal requereix l’acreditació per part de la companyia de l’adopció, implantació, compliment i control de manera eficaç d’un model de prevenció de delictes.

Cada empresa haurà de dissenyar el seu propi model de prevenció de delictes segons les seves característiques i sector d’activitat i assegurar-ne el compliment efectiu i de la supervisió del seu funcionament.

Data i lloc de celebració

Dijous 15 de desembre 2016

Networkia Business Center: Passeig de Gràcia, 21, planta 1 – 08007 Barcelona

Programa

09:15 – 09:30 Recepció d’assistents.

09:30 – 10:30   Inici de la sessió “Afecta a la meva empresa la Responsabilitat Penal Corporativa? Riscos i solucions.

10:30 Coloqui

Al final de la sessió es realitzarà un brindis amb cava i turrons per celebrar l’arribada de les festes nadalenques.

Assistència

Es prega confirmar assistència per email: networkia@networkia.es indicant nom, empresa, telèfon i email.

Acte gratuit. Places limitades.

Inscribirme
Añadir a Outlook
Promoció sales de reunions a Madrid El nou espai de treball de NETWORKIA situat a Madrid prop de la Castellana, disposa de dues sale...
Anar a Dalt