Crowdlending vs Alternatives d’inversió: present i perspectives de futur

Representa el Crowdlending una alternativa real més enllà dels dipòsits o la borsa?

Arboribus (www.arboribus.com) permet que inversors particulars puguin fer préstecs directes a petites i mitjanes empreses (PIMES) a través d’una plataforma web. Aquesta possibilitat representa, per una part, una nova font de finançament (no bancària) per les empreses i, per una altra part, una alternativa d’inversió que pot conviure o competir al costat dels tradicionals actius en renda fixa, variable o dipòsits.

La presentació explicarà breument què és i com funciona el “Crowdlending”, remarcant els avantatges competitius per empreses i inversors, i es compararà aquesta alternativa amb altres alternatives d’inversió. També es donarà una pinzellada sobre cap a on pensem que evolucionarà aquest model d’inversió amb exemples del que ja està passant a l’estranger.

crowdlending1

Esquema de la prsentació:

 • Presentació general de què és i com funciona el Crowdlending per empreses.
 • Detalls des de la perspectiva de l’empresa:
   • Perfils d’empreses adecuats.
   • Procés de sol.licitud de préstec: temps, transparència, documentació, etc.
   • Avantatges competitius per empreses: estalvi en costos, diversificar les fonts de finançament, reduint la dependència bancària de les PIMES.
   • Detalls des de la perspectiva de l’inversor:
    • Perfils d’inversor.
    • Procés d’inversió.
    • Avantatges.

    Tendències mundial del crowdlending: cap a on pensem que evolucionarà aquest model de finançament/inversió amb exemples del que ja està passant a l’estranger.

Temps aproximat de l’exposició: 30 minuts.

Ressenya sobre Arboribus:

Arboribus (www.arboribus.com) és la primera plataforma de crowdlending d’Espanya enfocada exclusivament al finançament de PIMES a través de préstecs d’inversors particulars. Nascuda el passat juliol del 2013, ja compta amb més de 900 inversors registrats i ha tancat més de 220.000 euros en préstecs amb retorns pels inversors que van entre el 6% y el 14% (TIN

Ressenya sobre Josep Nebot

Josep Nebot, graduat en Ciències Empresarials i Dret, ha treballat al voltant de 10 anys com a advocat i consultor en àrees com el desenvolupament de mercats, la creació de negocis i el desenvolupament de la cultura emprenedora. Des del 2011 es va dedicar exclusivament a la creació d’Arboribus.

Detall:

Data: Dijous 12 de juny, de 9:30 a 11:00h
Lloc: Sala Picasso – NETWORKIA Portal de l’Àngel (Portal de l’Àngel, 36, 08002 Barcelona)
Acte gratuit –  50 places.

 

Inscribirme
Añadir a Outlook
Promoció sales de reunions a Madrid El nou espai de treball de NETWORKIA situat a Madrid prop de la Castellana, disposa de dues sale...
Anar a Dalt